Tast Castell d’Encús & dinar Àlex Calderó (8 de juny del 2024)
El 8 de juny del 2024 quedarà durant temps, endreçat al calaixet de la memòria on es guarden els records que s’ho mereixen: aquell dia es van arrenglerar els astres, o més ben dit, alguns astres enològics i gastronòmics amb un punt de connexió: l’Hotel Rural Mas Rauric a Llagostera (Baix Empordà).
La conjunció Castell d’Encús vs Àlex Calderó va crear moments màgics.
Tast de primeríssim nivell a la capella del Mas (sí sí a una capella!) a càrrec del nostre estimat Ignasi Pinedo, tot generositat, qui va fer un exhaustiu repàs amb la seva calidesa, humanitat i didàctica habitual del celler, la seva història i també el seu futur.
Vam tastar:
- Taleia Brisat 2018
- Saktih Sauvignon Blanc 2018
- Jhana 2020
- Thalarn 2018
- Saktih Petit Verdot 2016
- Majjan 2018
Acabada la immersió a Castell d’Encús, que per un parell d’hores ens va transportar als peus del Pirineu on s’ubica el celler, vam poder gaudir del dinar maridat que ens va preparar per l’ocasió el xef Àlex Calderó:
- Brioix amb tàrtar de tonyina Balfegó, kimtxi i maionesa japonesa vs Taïka 2017
- Remolatxa, labneh, ous de truita i estragó vs Ekam 2022
- Ajoblanco amb tàrtar de gamba blanca i llima vs Taleia 2020
- Tortel.linis de peix de roca i mató amb bisque de peix de roca i cranc vs Acusp 2020
- Tataki de vedella, ceba de Figueres, llavors de mostassa i allioli d’all negre vs Quest 2018
- Pavlova de maduixa i alfàbrega vs Ekam Esséncia 2021
Creativitat, delicadesa, rauxa i instint a parts iguals per saber combinar magistralment els diferents aromes, sabors i textures en els 5 plats i el postre que ens va oferir buscant l’excel.lència. Tracte acurat de tots els detalls que va fer que tots els presents acabéssim aplaudint amb entusiasme el xef.