Les confluències, convergències i coincidències no tenen perquè ser casualitats i causalitats atzaroses i vitals, poden ser intencionades i buscades, com en aquesta ocasió.
Heus aquí que Tast per Tu s’aventurà a encreuar els camins de dues referències que per nosaltres només es podien traduir en benaurances i triomfs: els vins de Mas Alta i la cuina de L’Antic Molí.
Mas Alta, celler prioratí de La Vilella Alta, amb acuradíssimes elaboracions vinícoles pensades des de la mateixa vinya i que de la mà, com a part visible d’un gran equip, d’en Manel Subirà (cap responsable del celler) i en Damià Castillo (enòleg) ens transmeten tot el que el paisatge de la moltes vegades feréstega comarca ens mostra a ull vista fins arribar-nos ben endins dels nostres sentits.
Per altra banda, un xef punter i estrellat Michelin com en Vicent Guimerà, al capdavant de L’Antic Molí d’Ulldecona, un raconet català igual d’allunyat i irreductible que el poblat gal més famós dels còmics. Visió àmplia, completa i perifèrica d’un mestre cuiner que sap copsar l’essència dels sabors i textures en els seus plats, des de la senzillesa i sofisticació a l’ensems i que l’ha portat a ser premiat pel seu Projecte Mans, experiència gastronòmica de 20 creacions amb productes de proximitat.
Vam gaudir de 9 tastets meravellosos maridats amb gran audàcia:
- Plat de l’horta & Bledes i Calamar vs Els Pics blanc 2021
- Porro i Escamarlà & Carxofes i Ametlles vs Artigas blanc 2021
- Calçots i Gamba & Fessols i Anguila vs La Solana Alta 2021
- Bròcoli i Galera & Carbassa i Rap vs Partida La Galera 2018
- Oveja i Ensaïmada vs L’Exclosa 2017
- Postres: Patata, Col, Xirivia i Alfàbrega vs Vi dolç
Precedits d’un agosarat tast de només els vins negres del celler, que no per això, deixà d’atrapar-nos:
- Els Pics 2021
- Artigas 2021
- Cirerets 2021
- La Basseta 2019
- La Creu Alta 2019
i un esplèndit La Basseta 2011 per rematar-ho.
Un cop arribats aquí i amb les menges a taula i la copa a la mà, només restava brindar, gaudir i deixar-se anar.
Gràcies a tots els que vau voler compartir la jornada amb nosaltres fent-nos confiànça una vegada més i gràcies especialment a Vicent, Manel i Ivan.